ЄС має підтримувати Україну та визначатися, як будувати відносини з рф — глава парламенту Чехії

ЄС має підтримувати Україну та визначатися, як будувати відносини з рф — глава парламенту Чехії

Укрінформ
Європейський Союз має підтримати Україну на шляху євроінтеграції, допомогти їй зброєю здобути перемогу і водночас вже визначатися з майбутніми відносинами з росією.

Такі пріоритети назвала спікерка парламенту Чеської Республіки Маркета Пекарова Адамова під час виступу на зустрічі спікерів парламентів країн ЄС у Празі 24 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Треба використати надзвичайний історичний момент і насправді відчинити двері тим, хто відчуває потребу бути частиною демократичної родини європейських народів», - підкреслила Пекарова Адамова.

Вона заявила, що доля війни вирішуватиметься на полі бою, «тому треба однозначно відкинути тези, що наданням зброї країні, на яку напали, ми просто підливаємо масла у вогонь». «Навпаки… говорити про мир можна лише з позиції сили, отже, надання зброї є умовою для цього», - наголосила вона.

На переконання спікерки парламенту Чехії, не можна розраховувати на вирішення конфлікту шляхом домовленості з росією на умовах передачі їй якоїсь частини української території.

Окремо вона наголосила на відсутності поки що чіткого розуміння серед європейців, які відносини Європа хоче мати з росією після завершення війни, після її поразки в цій війні.

Вона також підкреслила, що не можна допустити перемоги диктатури та брутальної сили, це лише спонукатиме до дій інших агресорів.

Спікерка також звернула увагу на виклики та загрози, які стоять перед країнами ЄС попереду. Серед них - внутрішній екстремізм, що є наслідком поляризації суспільств. Демагогія і свідома поляризація з боку опозицій є дуже небезпечною, зокрема, вони створюють добру основу для ворожої пропаганди та кампаній з дезінформацій, попередила голова чеського парламенту.

Читайте також: Стефанчук запросив відвідати Україну всіх, хто досі сумнівається в необхідності трибуналу для рф

Як повідомлялося, головна тема дводенної зустрічі спікерів парламентів країн ЄС – російська агресія проти України та реакція ЄС на неї, боротьба з дезінформацією і співпраця демократій.

Участь у дводенному заході бере Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-