Україна закликала сторони конфлікту у Судані до недопущення загострення ситуації

Україна закликала сторони конфлікту у Судані до недопущення загострення ситуації

Заява
Укрінформ
Міністерство закордонних справ України із занепокоєнням слідкує за ескалацією ситуації в Республіці Судан і засуджує насильство, яке вже призвело до великої кількості жертв.

Про це йдеться у заяві МЗС України, передає Укрінформ.

«Закликаємо сторони конфлікту до стриманості та виваженості задля недопущення подальшого загострення протистояння, уникнення подальших жертв серед цивільного населення», - зазначається у заяві.

У МЗС України переконані, що лише в рамках мирного, інклюзивного діалогу можна досягнути спільного бачення щодо шляхів втілення корінних інтересів суданського народу, насамперед розбудови демократичного та процвітаючого суспільства.

Зазначається також, що МЗС і посольство України в Єгипті підтримують зв’язок із українськими громадянами в Судані та тримають питання їхньої безпеки на особливому контролі.

Читайте також: Спроба держперевороту в Судані: кількість загиблих наближається до 100

Як повідомляв Укрінформ, 15 квітня після кількох днів напруженості між армією Судану та Силами швидкого реагування (RSF) в Хартумі пролунали вибухи й стрілянина. Суперечка зосереджена навколо запропонованого переходу країни до цивільного правління.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-