Вступ України в НАТО буде перемогою для всіх і катастрофою для рф - Яценюк про заяву Ле Пен

Вступ України в НАТО буде перемогою для всіх і катастрофою для рф - Яценюк про заяву Ле Пен

Укрінформ
Заяви екскандидатки у президенти Франції Марін Ле Пен про сценарії завершення війни в Україні – це мислевірус, який не можна пропускати, бо він буде ширитися всією Європою.

На цьому наголосив експрем‘єр-міністр України, голова Київського безпекового форуму Арсеній Яценюк, коментуючи слова Ле Пен, що «перемога росії буде катастрофою, а перемога України означатиме вступ у війну НАТО і розв’язання третьої світової», передає Укрінформ з посиланням на сайт КБФ.

«Те, що каже Ле Пен, – сучасний повтор логіки учасників Мюнхенської змови з Гітлером у 1938 році. Вони теж так думали: якщо переможе Гітлер, це буде всього-на-всього «катастрофою». А от якщо Чехословаччина дасть відсіч, тоді почнеться велика війна. Змову підписали. Війна почалася. Однією з перших впала Франція», - підкреслив він.

Яценюк заявив, що «перемога України – це звільнення нашої землі від ворога і членство в НАТО».

«Хочете миру? Підтримайте Україну всіма можливими силами і, не гаючи часу, прийміть до Північноатлантичного альянсу. Припиніть кидатися порожніми словами на другому році повномасштабного вторгнення і ширити світом фантазії. Покажіть нашому спільному ворогу, що маєте справжню силу для захисту справедливого світового ладу», - зазначив голова КБФ.

Він переконаний, що війна закінчиться, коли перед штаб-квартирою НАТО в Брюсселі підніметься український прапор як прапор повноправного члена Альянсу. «Це буде перемога. І це буде перемога для всіх. А катастрофа – для російської імперії», - заявив Яценюк.

Читайте також: У МЗС України відреагували на заяву Орбана: Сама Угорщина отримує чималі гроші від ЄС

Як повідомлялося, Ле Пен в інтерв’ю El Pais заявила, що якщо росія виграє війну, це буде катастрофою, тому що усі країни з територіальними претензіями будуть думати, що вони можуть вирішити це з допомогою зброї. Водночас якщо Україна переможе, то це, за її словами, означатиме «початок Третьої світової війни». “Це буде означати, що НАТО вступило у війну, тому що я переконана, що Україна без допомоги НАТО не може військово перемогти росію. А це означає, що Третю світову війну буде розв'язано», - сказала Ле Пен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-