Україна й Індія домовились поновити роботу міжурядової комісії — МЗС

Україна й Індія домовились поновити роботу міжурядової комісії — МЗС

Фото
Укрінформ
Україна та Індія домовилися про проведення зовнішньополітичних консультацій, відновлення роботи міжурядової комісії та збільшення обсягів гуманітарної допомоги.

Про це повідомила пресслужба МЗС за результатами дводенного візиту першої заступниці міністра закордонних справ Еміне Джапарової до Республіки Індія, передає Укрінформ.

«За результатами візиту сторони досягли домовленостей щодо проведення зовнішньополітичних консультацій, відновлення роботи міжурядової українсько-індійської комісії з питань торговельної, економічної, наукової, технічної, промислової і культурної співпраці та збільшення обсягів гуманітарної допомоги», - зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС нагадали, що перша заступниця міністра обговорила посилення співпраці між державами з державним міністром закордонних справ та державним міністром культури Індії Мінакаші Лекхі та передала їй лист від Президента України Володимира Зеленського для прем‘єр-міністра Індії Наренди Моді.

Із заступником міністра закордонних справ Індії Санджаєм Вермою Джапарова обговорила шляхи активізації співпраці у межах всеохопного партнерства, зокрема амбітні плани двосторонньої взаємодії у 2023 році.

Читайте також: Джапарова запросила Індію приєднатися до формули миру та ініціативи Grain from Ukraine

“Сподіваємося, що Індія, яка головує в G20 та є впливовим глобальним гравцем, відіграватиме проактивну роль у припиненні російської агресії, забезпеченні сталого миру та долучиться до повоєнної відбудови України”, - наголосила перша заступниця міністра.

Як повідомляв Укрінформ, перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова поінформувала, що Президент України Володимир Зеленський запросив переговори з премʼєр-міністром Індії Нарендрою Моді.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-