Бюджетний комітет рекомендував Раді шляхом голосування визначитися щодо недовіри Пацкану

Бюджетний комітет рекомендував Раді шляхом голосування визначитися щодо недовіри Пацкану

Укрінформ
Бюджетний комітет Верховної Ради рекомендував парламенту визначитися шляхом голосування щодо проєкту постанови про недовіру голові Рахункової палати Валерію Пацкану, що має наслідком його звільнення.

Про це повідомив член комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР Павло Фролов, передає Укрінформ із посиланням на сайт парламенту.

За його словами, Єврокомісія у Звіті про виконання Україною євроінтеграційних зобов'язань констатувала низьку якість аудиторської роботи, проведення інспекцій, а не аудитів, мінімальний вплив рекомендацій Палати, погану комунікацію роботи.

Також народний депутат уточнив, що у 2022 році, під час повномасштабного вторгнення, погіршились усі показники роботи Рахункової палати.

«Незважаючи на збільшення видатків держбюджету майже вдвічі завдяки допомозі міжнародних партнерів обсяг перевірених Палатою коштів зменшився на 40%. Кількість проведених аудитів, що є головною спеціалізацією Палати, впала ще більше – з 50 до 20, тобто у 2,5 раза. Стратегія розвитку Палати за 4 роки виконана менш ніж 15%», - резюмував Фролов.

Читайте також: Рада звільнила Шкарлета з посади міністра освіти та науки

Як повідомлялось, у 2022 році Національне антикорупційне бюро повідомило Пацкану про підозру в незаконному одержанні 117,65 тис. грн компенсації за житло. На початку листопада стало відомо, що голова Рахункової палати написав заяву про відставку.

У грудні 2022 року відбулося голосування у Верховній Раді, однак рішення про звільнення очільника Рахункової палати не набрало достатньої кількості голосів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-