Макрон спробує залучити Китай до спільної відповідальності за мир в Україні

Макрон спробує залучити Китай до спільної відповідальності за мир в Україні

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що під час запланованої на четвер зустрічі з главою КНР Сі Цзіньпіном намагатиметься переконати китайського лідера долучитись до спільної відповідальності за відновлення миру в Україні.

Як передає Укрінформ, про це він сказав сьогодні в посольстві Франції в Китаї під час зустрічі з французькими громадянами-жителями Пекіна, повідомляє AP.

Макрон зазначив, що «спробує залучити Китай до спільної відповідальності за мир і стабільність у міжнародних питаннях», та окремо наголосив, що сподівається на участь Китаю в ініціативах, корисних для українського народу.

«Діалог із Китаєм є незамінним», - сказав Макрон.

Президент Франції також відзначив заяву російського диктатора володимира путіна про плани москви розмістити тактичну ядерну зброю в білорусі, проти чого виступає Пекін.

«Принципи територіальної цілісності й суверенітету націй є частиною Статуту ООН, на дотриманні якого наполягає Китай, і захищати ці принципи означає рухатися вперед разом і намагатися знайти шлях до миру», - сказав Макрон.

Читайте також: Надавати зброю росії для війни проти України не в інтересах Китаю - Макрон

Він зауважив, що Китай у лютому запропонував мирний план, і хоча Франція не повністю погоджується з ним, план «показує бажання (Китаю – ред.) взяти на себе зобов’язання щодо вирішення конфлікту».

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Еммануель Макрон та президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн сьогодні розпочали триденні візити до Китаю, в ході яких планують обговорити з китайським керівництвом перспективи двосторонніх відносин та порушити питання активізації участі Пекіна в припиненні розв’язаної росією війни проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-