Стефанчук розраховує, що саміт НАТО у Вільнюсі ухвалить рішення щодо майбутнього вступу України

Стефанчук розраховує, що саміт НАТО у Вільнюсі ухвалить рішення щодо майбутнього вступу України

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук розраховує, що на цьогорічному саміті НАТО у Вільнюсі ухвалять доленосне рішення щодо майбутнього членства України в Альянсі.

Про це він написав у Фейсбуці з нагоди дня створення НАТО, передає Укрінформ.

Спікер українського парламенту зазначив, що 4 квітня 1949 року у Вашингтоні представники 12 країн заснували Північноатлантичний альянс з метою захисту миру і стабільності, гарантії безпеки і свободи. Він підкреслив, що принципом організації є система колективної безпеки та колективної оборони, що передбачає спільну відповідь, спільні дії усіх членів у випадку зовнішнього нападу.

"Головне, що об’єднувало та об’єднує держави-члени Альянсу — це однакові спільні цінності та інтереси. Сьогодні, коли наша країна протистоїть російській повномасштабній збройній агресії — ми бачимо єдність союзників у підтримці України. Де-факто, сьогодні Україна є частиною НАТО. Ми маємо спільні цінності, обстоюємо спільні принципи, наші Збройні сили відповідають всім стандартам Альянсу і Українська армія демонструє, що виконує функцію НАТО, охороняючи кордони країн НАТО від очманілого агресора", - зауважив Стефанчук.

Голова ВР нагадав, що 30 вересня 2022 року Україна подала заявку на вступ до Альянсу за пришвидшеною процедурою. "І я дуже розраховую, що на цьогорічному саміті НАТО у Вільнюсі буде ухвалене доленосне рішення щодо майбутнього членства України в НАТО", - додав він.

Стефанчук висловив переконання, що Україна обов’язково переможе у війні з російською федерацією, адже перемога України має вирішальне значення як для європейської, так і глобальної безпеки.

Читайте також: НАТО не зацікавлений у «заморожуванні» війни в Україні – Столтенберг

Як повідомлялося, саміт НАТО відбудеться 11-12 липня у ВІльнюсі. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запросив Президента Володимира Зеленського взяти участь у цьому саміті.

Фото: Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-