НАТО не зацікавлений у «заморожуванні» війни в Україні – Столтенберг

НАТО не зацікавлений у «заморожуванні» війни в Україні – Столтенберг

Укрінформ
Північноатлантичний альянс не зацікавлений у «заморожуванні» ситуації на полі бою в Україні.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв’ю Радіо Свобода, передає Укрінформ. 

На запитання, наскільки ймовірний сценарій того, що лінія фронту буде заморожена там, де вона пролягає зараз, Столтенберг сказав: «Я був би обережний щодо ймовірності такого сценарію. Вважаю, наша відповідальність в тому, щоб переконатися, що цього не трапиться, щоб максимізувати ймовірність того, що до цього не дійде».

«Те, чого ми б хотіли, – це бачити Україну, яка здатна звільнити більше землі, відкинути війська президента путіна, і тоді це може створити умови для якихось переговорів», – сказав генсекретар НАТО.

Читайте також: Союзники допоможуть Україні перемогти у війні та наблизитися до членства в НАТО - Столтенберг

За його словами, головний виклик в тому, що ця війна стала війною на виснаження. Зараз відбувається битва логістики, доставки боєприпасів, зброї та припасів на лінію фронту, додав він. 

«Тож зараз ми також наполегливо працюємо над збільшенням виробництва, щоб гарантувати, що зможемо продовжувати підтримувати Україну, оскільки робити це надалі надзвичайно важливо», - наголосив Столтенберг.

Читайте також: Постачання Китаєм летальної зброї росії стане великою помилкою – Столтенберг

«Це буде трагедія для України, якщо президент путін переможе, але це також небезпечно для союзників по НАТО. І це моє послання всім нашим союзникам: ми повинні підтримувати Україну, тому що в інтересах нашої безпеки – продемонструвати, що президент путін не перемагає в Україні», - заявив генсек НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, Столтенберг на пресконференції в Брюсселі напередодні зустрічі міністрів закордонних справ Альянсу заявив, що НАТО допомагатиме Україні, зокрема у реалізації мирного плану Президента України Володимира Зеленського, який відкриває шлях до стійкого та справедливого миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-