Зеленський очікує відповіді на сигнали про готовність говорити з лідером КНР

Зеленський очікує відповіді на сигнали про готовність говорити з лідером КНР

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що лідер Китаю Сі Цзіньпін перебуває серед тих лідерів, які досі вагаються щодо війни росії проти України, та очікує від нього відповіді на надіслані сигнали про готовність провести переговори.

Про це він заявив під час пресконференції за результатами Бучанського саміту, повідомляє Укрінформ.

«Що у нас з лідером Китаю? Мені здається, саме це той час, саме це один із тих лідерів, які вагаються, скажімо так. І мені здається, для нас дуже важливо робити все, щоб задіяти у перемозі над війною максимум держав, як би далеко вони не були», - зазначив Президент.

Він висловив переконання, що такий підхід і буде перемогою світу у війні та прикладом застереження для тих великих держав, які думають про агресію.

Читайте також: Білий дім підтримує заклик Зеленського до Сі поспілкуватися напряму

«Тому і ми відправляємо сигнали таких державам і говоримо, що готові зустрічатися, обговорювати, говорити і разом перемагати агресію рф. Очікуємо відповіді деяких держав», - сказав Зеленський, відповідаючи на питання щодо можливості розмови з лідером Китаю Сі Цзіньпінем.

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес на зустрічі з головою КНР Сі Цзіньпіном висловив підтримку Формули миру Президента України Володимира Зеленського і закликав співрозмовника провести розмову з українським лідером.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-