Моравецький: Польща здійснює «дипломатичний наступ» у питанні підтримки України

Моравецький: Польща здійснює «дипломатичний наступ» у питанні підтримки України

Укрінформ
Польща нині здійснює “дипломатичний наступ” з метою роз’яснення у різних частинах світу подій у Східній Європі і природи варварської агресії росії проти України.

Про це на пресконференції у Варшаві заявив прем'єр-міністр РП Матеуш Моравецький, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Разом із президентом Анджеєм Дудою та міністром закордонних справ Збігнєвом Рау, який перебуває у Південній Кореї, а незабаром буде у В’єтнамі, ми ведемо (дипломатичний – ред.) наступ, спрямований на підвищення обізнаності в різних куточках світу про те, що відбувається тут, у нашому регіоні, в чому полягає природа варварської агресії росії і чому багато залежить від того, як ми відреагуємо на неї”, - наголосив Моравецький.

Він додав, що йдеться про безпеку не лише Польщі, а всієї Європи.

Прем’єр-міністр зазначив, що в середу зустрінеться у Варшаві із своїми колегами з Ісландії та Латвії. І якщо Латвії не треба пояснювати, що відбувається в Україні, то "країнам із віддалених регіонів – так".

Читайте також: Польща готова передати Україні МіГ-29 упродовж чотирьох-шести тижнів – Моравецький

У середу Варшаву відвідають прем’єр-міністри Латвії Кріш’яніс Каріньш та Ісландії Катрін Якобсдоуттір. Серед ключових питань, які обговорюватимуться, будуть європейська безпека та продовження міжнародних зусиль для підтримки України.

Як повідомлялося, українська і польська сторони домовилися про відновлення роботи Консультаційного комітету Президентів України і Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-