Костін обговорив із Мецолою притягнення до відповідальності воєнних злочинців

Костін обговорив із Мецолою притягнення до відповідальності воєнних злочинців

Укрінформ
Генеральний прокурор Андрій Костін під час зустрічі з головою Європейського парламенту Робертою Мецолою обговорили притягнення до відповідальності винних у воєнних злочинах на території України.

Як передає Укрінформ, ця зустріч відбулася у рамках конференції «United for Justice», повідомила пресслужба Офісу генпрокурора у Телеграмі.

«Обговорювали механізми притягнення до відповідальності винних у воєнних злочинах та підтримку, яку Україна отримує від європейською спільноти. Генпрокурор подякував за практичну допомогу ЄС Офісу генпрокурора у забезпеченні розслідування воєнних злочинів, кількість яких щодня зростає», - йдеться у повідомленні.

Мецола зазначила, що мир вимагає відповідальності та свободи. Вона підтвердила зобов’язання ЄС забезпечити те, щоб винуватці російських воєнних злочинів постали перед правосуддям. Важливим кроком, за її словами, буде створення Міжнародного центру з переслідування злочинів агресії.

Костін зазначив, що Україна вдячна європейським партнерам за ті кроки, які вони роблять для якнайшвидшого створення спеціального трибуналу за злочин агресії. «Ми разом на одному шляху - шляху відновлення справедливості», - додав він.

Читайте також: Світ має об’єднатися для створення трибуналу щодо злочинів росії – Костін

Як повідомлялося, 4 березня під час зустрічі з Президентом Європейського парламенту Робертою Мецолою Президент Володимир Зеленський висловив подяку за лідерство у підтримці України з перших днів розв'язаної росією війни та за важливі рішення, ухвалені Європарламентом.

Фото: Офіс Генерального прокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-