Спецпредставник України передав главі МЗС Оману пропозиції щодо інтенсифікації співпраці

Спецпредставник України передав главі МЗС Оману пропозиції щодо інтенсифікації співпраці

Фото
Укрінформ
Спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх під час перебування з офіційним візитом в Омані 1-2 березня передав главі МЗС Султанату пропозиції Президента України щодо шляхів інтенсифікації українсько-оманського співробітництва у різних сферах.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС, спецпредставник України був прийнятий міністром закордонних справ Султанату Бадром бін Хамадом Аль-Бусаїді.

«Субх вручив оманському високопосадовцю особисте послання Президента України Володимира Зеленського, адресоване Султану Оману Хайсаму бін Таріку Аль-Саїду із пропозиціями щодо шляхів інтенсифікації українсько-оманського співробітництва у різних сферах», - поінформували у зовнішньополітичному відомстві.

Спецпредставник України відвідав з офіційним візитом Султанат Оман / Фото: МЗС України

Спецпредставник України детально поінформував главу оманського зовнішньополітичного відомства про поточну політико-безпекову ситуацію в Україні у контексті протидії триваючій збройній агресії рф проти нашої держави.

Зі свого боку, очільник МЗС Оману висловив підтримку суверенітету та територіальній цілісності України. Він підкреслив важливість неухильного дотримання росією норм міжнародного права заради припинення страждань українського народу.

Читайте також: Україна планує цьогоріч відкрити посольство в Омані

Під час зустрічі із заступником міністра закордонних справ з дипломатичних питань Халіфою Аль-Харті сторони обговорили широкий спектр питань порядку денного українсько-оманського співробітництва, серед яких активізація політичного діалогу, розширення двосторонньої договірно-правової бази та стимулювання розвитку торговельно-економічних відносин.

Україна запросила Оман до участі у міжнародних програмах та ініціативах, спрямованих на надання нашій державі гуманітарної допомоги та її повоєнне відновлення, у тому числі із залучення Оману до реалізації зернової ініціативи Президента України "Grain from Ukraine".

Спецпредставник запросив свого колегу відвідати Україну, а також висловив пропозицію щодо організації можливого візиту міністра закордонних справ Султанату до Києва.

Читайте також: Україна веде перемовини з Тунісом і Марокко щодо підписання нових торговельних угод

Крім цього, відбулися окремі переговори Максима Субха з міністром торгівлі, промисловості та інвестицій Оману Кайсом Аль-Юсефом, головою Оманської інвестиційної адміністрації Абдулсалямом Аль-Муршиді та головою ТПП Султанату Файсалом Аль-Рувасом.

Під час цих зустрічей сторони визначили конкретні механізми можливого розширення присутності українського бізнесу на ринку Оману. Оманську сторону запросили також до участі у Національному плані повоєнної відбудови і розвитку України. В рамках візиту було представлено Інвестиційне меню України в галузі промисловості, а також цифрову платформу МЗС України "NAZOVNI".

Як повідомлялося, Україна планує цього року відкрити посольство у Султанаті Оман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-