«Становлю загрозу нацбезпеці Угорщини»: Балога прокоментував заборону на в'їзд до ЄС

«Становлю загрозу нацбезпеці Угорщини»: Балога прокоментував заборону на в'їзд до ЄС

Укрінформ
Угорці заборонили в'їзд до країни та ЄС транзитом через Угорщину народному депутату Віктору Балозі.

Про це Балога написав у своєму Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Отримав нагороду від мілкого діяча сучасності Орбана - становлю загрозу національній безпеці Угорщини. Показово, що угорська влада мене «злякалась» у день встановлення національного державного символа України - Тризуба, замість імперського символа «Великої Угорщини» - турула на Мукачівському замку», - написав нардеп.

За його словами, рішення Угорщини він сприйняв як визнання ефективності своєї боротьби за територіальну цілісність та суверенітет України.

«Тим більше, що «компанія» в мене в списку тих, кого угорці бояться та хочуть не пускати в ЄС, більш ніж достойна - патріоти із різних сфер та регіонів, зокрема, представники СБУ, які ведуть справу проти лідера проорбанівської «КМКС» Брензовича та львівські активісти, які борються з імперськими символами на нашій українській землі», - додав Балога.

Він зазначив, що до друзів України в ЄС «їздив та буду їздити, а в орбанівську Угорщину не збирався та не збираюсь».

Читайте також: Сійярто прибув до мінська, де хоче обговорити «мир в Україні»

Як раніше повідомляв Укрінформ, торік восени в Мукачеві демонтували угорського орла-Турула, один із символів Великої Угорщини. Він знаходився на бастіоні Мукачівського замку «Паланок». Замість угорського турула там встановили тризуб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-