Дуда переконаний, що Україна відповідає умовам вступу до ЄС

Дуда переконаний, що Україна відповідає умовам вступу до ЄС

Укрінформ
Україна у дуже складних умовах спромоглася виконати свої зобов’язання щодо членства в ЄС і повністю відповідає умовам приєднання до Спільноти.

На цьому наголосив Президент Польщі Анджей Дуда під час спільної пресконференції у Львові з президентами України і Литви Володимиром Зеленським і Гітанасом Науседою, передає кореспондент Укрінформу.

Як зазначив Дуда, українська влада і суспільство демонструють “надзвичайну рішучість” у питанні інтеграції до ЄС. За його словами, навіть опинившись у дуже складній ситуації Україна спромоглася виконувати свої зобов’язання щодо наближення до ЄС.

Читайте також: Країни «Люблінського трикутника» підтримали українську формулу миру та трибунал для рф

“Я впевнений, що Україна повністю відповідає умовам, щоб долучитися до ЄС”,- підкреслив Дуда.

Він додав, що лідери й суспільства інших країн також робитимуть усе можливе, щоб Україна стала членом Євросоюзу.

Президент РП зауважив, що підтримка України з боку країн НАТО є дуже важливою, а військової допомоги потрібно більше, адже росія продовжуватиме цю війну і систематичні дії по знищенню України, інфраструктури українських міст.

“Цю агресію необхідно зупинити і саме тому НАТО має підтримати Україну в якості надання сучасної військової техніки”,- наголосив Дуда.

На його думку, важливо, щоб інші країни Альянсу долучалися до надання військової допомоги Україні. Водночас він запевнив, що Польща робитиме усе можливе для надання такої допомоги Києву.

Читайте також: Польща передасть Україні німецькі танки Leopard

“Ми знаємо, що таке російський окупант, ми підтримуємо і продовжуватимемо підтримувати Україну в майбутньому”,- наголосив польський лідер.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Дуда оголосив у Львові про передачу Польщею для ЗСУ роти танків Leopard 2.

Президенти України, Польщі і Литви підписали у Львові спільну декларацію держав Люблінського трикутника. У ній передбачено просування української формули миру, невід'ємне право України захищати свій суверенітет і територіальну цілісність, сприяння Україні на шляху до членства в ЄС та НАТО та безпекові питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-