Стефанчук визначив завдання міжпарламентської дипломатії на 2023 рік

Стефанчук визначив завдання міжпарламентської дипломатії на 2023 рік

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук серед найважливіших завдань міжпарламентської дипломатії на 2023 рік назвав визнання у світі росії державою-терористом або спонсором тероризму та створення спеціального трибуналу.

Про це він написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Визнання росії державою-терористом або державою-спонсором тероризму. Працюємо над тим, аби якомога більше парламентів та міжнародних інституцій це ухвалили відповідними резолюціями. росія - абсолютний терорист, і саме таку кваліфікацію вона має отримати", - заявив Стефанчук.

Серед інших завдань він назвав визнання парламентами інших країн дій росії в Україні геноцидом українського народу, створення спецтрибуналу щодо рф, продовження санкційного тиску на росію через світові парламенти.

Читайте також: Україна й далі працюватиме над тим, аби більше країн визнали Голодомор геноцидом - Стефанчук

Важливими завданнями, за словами спікера, є отримання офіційної оцінки Єврокомісії щодо виконання семи рекомендацій, що дасть змогу розпочати перемовини про повноправне членство України в ЄС; досягти підтримки України іншими державами не лише на євроінтеграційному, а й на євроатлантичному напрямках.

"Завдання українського парламенту, зокрема, використовувати всі міжнародні майданчики задля продовження та посилення військової, фінансової, гуманітарної підтримки України. І - задля тотальної ізоляції росії", - заявив Голова ВР.

Як повідомлялося, 23 листопада 2022 року Європейський парламент більшістю голосів ухвалив резолюцію про визнання російської федерації державою-спонсором тероризму. 14 грудня Нижня палата польського парламенту прийняла резолюцію, якою назвала росію країною, яка підтримує тероризм. Сенат Польщі проголосував 26 жовтня за резолюцію, якою визнав владу російської федерації терористичним режимом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-