Україна не миритиметься з узурпацією росією місця СРСР у Радбезі ООН – Кулеба

Україна не миритиметься з узурпацією росією місця СРСР у Радбезі ООН – Кулеба

Укрінформ
Україна не буде миритися з брехнею та фальсифікацією, завдяки якій росія узурпувала місце радянського союзу в Радбезі ООН.

Про це написав у Фейсбуці міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, коментуючи ініційований Україною процес, спрямований на виключення Росії з Ради Безпеки ООН і Організації загалом, передає Укрінформ.

«Ми заявили на офіційному рівні свою детальну та аргументовану позицію, чому перебування росії в Радбезі ООН та в організації загалом — нелегітимне. Ми надали детальні докази того, як 31 рік тому російська делегація, по суті, просто окупувала крісло СРСР в РБ ООН — держави, яка на той момент припинила своє існування — без жодних статутних підстав на це», - зазначив глава української дипломатії.

Він констатував, що «зґвалтування Статуту» відбулося на основі простої зміни табличок «СРСР» на «російська федерація», і наголосив, що це грубе порушення пункту 2 Статті 4 Статуту ООН, який чітко визначає єдину легітимну процедуру набуття членства в Організації.

«Понад три десятиліття на цей ганебний факт просто закривали очі. Але Україна не буде мовчати. Сьогодні ми розпочали боротьбу за позбавлення Росії статусу постійного члена Радбезу ООН. Ця боротьба не буде простою. Їй протидіятимуть, і не лише росія. Але ми не будемо миритися з брехнею та фальсифікацією. Завдання бувають складними, але немає нічого неможливого», - заявив глава МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство закордонних справ оприлюднило заяву, що Україна ініціює комплексний процес, спрямований на позбавлення росії статусу постійного члена Ради Безпеки ООН та виключенні її з ООН у цілому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-