ФІФА заблокувала звернення Зеленського з пропозицією Глобального саміту Формули миру

ФІФА заблокувала звернення Зеленського з пропозицією Глобального саміту Формули миру

Укрінформ
ФІФА заблокувала показ звернення Президента України перед фіналом футбольного чемпіонату в Катарі з пропозицією Формули миру – комплексу зусиль, які можуть повернути мир різним народам.

Про це голова фракції "Слуга народу" у ВР Давид Арахамія написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Для їх (комплексу зусиль, які можуть повернути мир різним народам - ред.) втілення Україна пропонує скликати Глобальний саміт Формули миру. Не колись, не після нашої Перемоги, а вже цієї зими. З цим закликом Президент Зеленський мав звернутися до світу перед фіналом футбольного чемпіонату в Катарі. Катар цю ідею підтримав, але ФІФА заблокувала показ звернення, хоча в ньому немає нічого, що порушувало б традиції спортивних змагань і загальноприйняті стандарти міжнаціонального спілкування", - написав Арахамія.

Він зазначив, що кожна країна має можливість у цивілізований спосіб довести свою силу й багатство. Один із них – це футбол.

Читайте також: Зеленський ініціює скликання Глобального саміту формули миру

"Показуйте свою силу на газоні, а не на полі бою. Сподіваємося, ФІФА розуміє свою місію, як і місію футболу та спортивних змагань. Ще є час виправити свою помилку й розблокувати показ звернення із закликом до миру. Тим більше – воно все одно прозвучить. Або на головній арені футбольного чемпіонату, або у смартфонах мільйонів людей по всьому світу", - написав Арахамія.

Як повідомляв Укрінформ, у Катарі в неділю, 18 грудня, відбудеться фінал ХХІІ чемпіонату світу з футболу.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-