Зеленський розраховує, що рішення про ліквідацію ОАСК стане сигналом для всіх суддів

Зеленський розраховує, що рішення про ліквідацію ОАСК стане сигналом для всіх суддів

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запевняє, що попри війну та будь-який спротив триває реформування державних органів України, у тому числі суду.

Про це він зазначив під час участі в урочистому засіданні Пленуму Верховного Суду з нагоди Дня працівників суду, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави.

«Я ініціював ухвалення закону про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва й хочу, щоб це рішення було дуже зрозумілим сигналом для всіх суддів про те, що суспільство очікує тільки одного – справедливості», – сказав Зеленський.

Глава держави зауважив, що Верховний Суд посідає особливе місце в архітектурі справедливості, він має бути судом права, який потрібен будь-якій міцній суспільній та юридичній системі.

«Звичайно, як Президент України я не можу й не буду визначати будь-які параметри вашої роботи. Але, як і будь-який українець, я справді зацікавлений у тому, щоб в Україні забезпечувалася стабільна судова практика, зрозуміла для суспільства й для використання судами нижчих інстанцій. Я вірю, що ви зможете забезпечити саме такий високий рівень роботи Верховного Суду», – наголосив він.

Президент також висловив сподівання на ефективну й прозору роботу Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

«Сподіваюся, що вже наступного року вдасться заповнити дефіцит суддівських кадрів, який існує в системі сьогодні. І сподіваюся, що вже зараз розпочинається рух нашої держави до нового сприйняття людьми судових органів. Як гілки влади, яка здійснює правосуддя та допомагає суспільству», – додав Зеленський.

Участь в урочистому засіданні Пленуму Верховного Суду взяли також Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, Голова Верховного Суду Всеволод Князєв, Генеральний прокурор Андрій Костін, урядовці, представники дипломатичного корпусу.

Читайте також: Судова реформа стане однією з основ, на якій побудують нову Україну - Шмигаль

15 грудня в Україні відзначається День працівників суду.

Як повідомлялося, 13 грудня Верховна Рада ухвалила закон про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду. Того ж дня Президент Володимир Зеленський підписав документ.

ОАСК відомий своїми резонансними рішеннями, серед яких – скасування нового українського правопису, скасування рішення Київради про перейменування Московського проспекту на проспект Бандери, визнання незаконною націоналізацію "Приватбанку", призупинення процесу перейменування УПЦ Московського патріархату, поновлення Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-