Стефанчук очікує рішучих дій після визнання рф спонсором тероризму, а Голодомору - геноцидом

Стефанчук очікує рішучих дій після визнання рф спонсором тероризму, а Голодомору - геноцидом

Укрінформ
Руслан Стефанчук переконаний, що за визнанням росії спонсором тероризму, а Голодомору 1932-1933 років — геноцидом українського народу, настануть рішучі дії.

Як передає Укрінформ, про це Голова Верховної Ради написав у Фейсбуці.

"Світова підтримка! Голодомор! Парламенти Румунії та Молдови, Верхня палата Парламенту Ірландії визнали Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу, тобто свідомою, умисною дією тоталітарного режиму, спрямованою на знищення української нації", - зазначив він.

За словами Стефанчука, "голод тоді став зброєю, який убив мільйони українців. Сьогодні нас убиває ракетами країна-терорист. Так само свідомо, бо у їхніх хворих російських головах ми мали скоритись диктатору".

"Вчора Європарламент визнав росію державою - спонсором тероризму. І повірте, за політичними заявами, за ухваленими резолюціями — будуть рішучі дії. Світова ізоляція — це майбутнє росії", — наголосив Голова ВР.

Читайте також: Україна очікує від США рішення про визнання рф спонсором тероризму - Стефанчук

Як повідомлялося, 23 листопада Європейський парламент більшістю голосів ухвалив резолюцію про визнання російської федерації державою-спонсором тероризму.

Того ж дня депутати обох палат румунського парламенту проголосували на спільному засіданні за декларацію із засудженням навмисного голоду (Голодомору), якого український народ зазнав у 1932–1933 роках.

24 листопада Верхня палата парламенту Ірландії визнала геноцидом Голодомор 1932–1933 років в Україні. Цього ж дня відповідну декларацію ухвалив на засіданні парламент Молдови. За документ проголосували 54 депутати, жодного голосу проти не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-