Сунак процитував українською мовою слова гімну

Сунак процитував українською мовою слова гімну

Відео
Укрінформ
Велика Британія сподівається, що розв’язана росією варварська війна завершиться справедливим миром, де пануватиме міжнародне право, повага до суверенітету України, а винні у воєнних злочинах будуть притягнуті до відповідальності.

Про це заявив Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак після переговорів із Президентом Володимиром Зеленським у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Сунак запевнив, що для Великої Британії буде великою честю прийняти наступного року Конференцію з питань відбудови України.

Читайте також: Британія може стати співтворцем миру в Україні та всій Європі - Зеленський

«Сподіваємося, що ми зможемо завершити цю варварську війну і забезпечити справедливий мир, де буде панувати верховенство права, де ті, хто вчинив воєнні злочини, будуть притягнуті до відповідальності, де буде повага до суверенітету вашої держави», - сказав очільник британського уряду.

Він зауважив, що Україна платить величезну ціну у війні, але визволяє свої території. У цьому контексті Прем’єр-міністр Великої Британії нагадав, що москва закидала, буцімто Херсон є її територією, однак нещодавно на головній площі міста прозвучав гімн України.

Читайте також: Зеленський і Сунак обговорили оборонну співпрацю та захист неба

«Ще не вмерла України ні слава, ні воля», - процитував Сунак українською мовою слова славня.

«Воля і слава України нікуди не поділася, і разом з вами ми будемо забезпечувати, щоб так було і в майбутньому», - запевнив Прем'єр-міністр Британії, завершивши свій виступ словами «Слава Україні!»

Джерело: ОПУ

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак 19 листопада прибув з візитом до Києва і зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-