Голові Рахункової палати Пацкану обрали запобіжний захід у вигляді застави

Голові Рахункової палати Пацкану обрали запобіжний захід у вигляді застави

Укрінформ
Підозрюваному в незаконному одержанні компенсації за житло колишньому народному депутату, який наразі обіймає керівну посаду в Рахунковій палаті, суд обрав запобіжний захід у вигляді застави розміром 49 тисяч 620 гривень.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє у Фейсбуці.

"27 жовтня 2022 року за клопотанням детективів Національного антикорупційного бюро України, погодженим прокурорами САП, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав запобіжний захід народному депутату України VIII скликання, який наразі обіймає керівну посаду в Рахунковій палаті, який обґрунтовано підозрюється у незаконному отриманні 117 тис. гривень компенсації за винайм житла у столиці", — ідеться в повідомленні.

Як зауважили в САП, призначений розмір застави є максимально можливим для злочину, у якому підозрюється колишній народний депутат.

Також на посадовця покладений ряд процесуальних обов’язків. Зокрема, фігурант муситиме прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду, повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну місця свого проживання і місця роботи, а також утримуватися від спілкування зі свідками у справі.

Термін дії ухвали в частині покладання на підозрюваного обов’язків – до 27 грудня 2022 року.

Читайте також: НАБУ оголосило у розшук ексочільника НБУ: вивчаємо обставини справи

Як повідомляв Укрінформ, 24 жовтня голові Рахункової палати та народному депутату 8-го скликання Валерію Пацкану оголосили підозрув незаконному отриманні 117 тисяч гривень компенсації за житло в Києві. Фігуранту інкриміноване вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 364 (зловживання владою, що завдало істотної шкоди) Кримінального кодексу України.

Коментуючи оголошену йому підозру, Пацкан заявив, що вважає її необґрунтованою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-