САП проситиме для Микитася арешт із можливістю внесення 200 мільйонів застави

САП проситиме для Микитася арешт із можливістю внесення 200 мільйонів застави

Укрінформ
Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури клопотатиме у Вищому антикорупційному суді про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 200 млн грн ексдепутату ВР Максиму Микитасю, якого затримали на спробі дати меру Дніпра Борису Філатову хабар в сумі 22 млн євро.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу заступник керівника САП Андрій Синюк.

"Прокурор проситиме застосувати до Микитася запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення 200 млн грн застави", – сказав він.

Судове засідання з обрання запобіжного Микитасю у ВАКС уже розпочалося. У суді перебуває сам ексдепутат, його адвокати і прокурор САП Сергій Подгорець.

Клопотання САП розглядає суддя Віталій Дубас.

Читайте також: САП направила до суду справу підозрюваного у хабарництві депутата Кузьміних

Як повідомляв Укрінформ, детективи Національного антикорупційного бюро України викрили колишнього народного депутата на спробі дати меру Дніпра Борису Філатову 22 млн євро хабаря. Ці гроші пропонувалися за можливість отримати підряд з будівництва метро у місті.

Микитась також є обвинуваченим в іншій справі, розслідуваній НАБУ і САП, за фактом заволодіння 81 млн грн коштів Нацгвардії. Справа наразі слухається у суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-