Польща пропонує спрямувати активи рф на відбудову України і подолання енергокризи у ЄС

Польща пропонує спрямувати активи рф на відбудову України і подолання енергокризи у ЄС

Укрінформ
Заморожені активи росії у розмірі 350 мільярдів євро слід спрямувати на відбудову України та розв'язання проблеми цін на енергоносії у Європі.

Таку думку висловив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький у розмові з журналістами під час саміту Європейської політичної спільноти в Чехії, передає кореспондент Укрінформу.

«Що стосується коштів, то я вказав одне джерело, яке можна порівняно легко отримати. А саме заморожені активи російської федерації, величезні активи - приблизно 350 мільярдів євро. І сьогодні можна здобути ці кошти для благополуччя України, яку потрібно відбудовувати на них, а також для потреб жителів ЄС, зокрема і для потреб жителів Польщі», — сказав Моравецький.

За його словами, сьогодні на саміті не було прийнято формальних рішень стосовно енергетичного ринку, однак «можна говорити про певне зближення позицій».

Читайте також: Держави мають проявити політичну волю, щоб конфіскувати заморожені активи рф - Мін'юст

Прем'єр-міністр Польщі висловив надію, що ЄС діятиме злагоджено, зокрема у вирішенні питання цін на енергоносії.

«Польща дотримується позиції... - це замороження системи схеми торгівлі викидами ЄС, обмеження цін на газ та зміна механізму розрахунку цін на енергоносії», - сказав глава польського уряду.

Наступний, формальний саміт ЄС відбудеться за два тижні у Брюсселі.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що російські активи за кордоном потрібно не лише заморозити, а й спрямувати на відбудову України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-