Галущенко обговорив із польською міністеркою обстріл Південноукраїнської АЕС

Галущенко обговорив із польською міністеркою обстріл Південноукраїнської АЕС

Фото
Укрінформ
Міністр енергетики Герман Галущенко обговорив із міністеркою клімату та навколишнього середовища Польщі Анною Москвою російські обстріли енергетичної інфраструктури, зокрема, Південноукраїнської АЕС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міненерго.

Герман Галущенко проінформував Анну Москву, що агресор продовжує щоденні обстріли об’єктів енергетичної інфраструктури України, а минулої ночі вдався до ракетного обстрілу Південноукраїнської АЕС, де влучання мало місце лише за 300 метрів від ядерного реактора.

Міністр наголосив, що світ має нарешті дати жорстку відсіч країні – терористу, яка наражає все людство на ядерну катастрофу.

Крім того, міністри обговорили необхідність якнайшвидшої демілітаризації та деокупації Запорізької АЕС, її повернення під повний контроль НАЕК "Енергоатом".

Окрему увагу Галущенко й Москва приділили впровадженню санкцій проти російської ядерної галузі. Міністри погодилися з необхідністю зменшення залежності європейських країн від російської ядерної індустрії.

Читайте також: росія не може постачати скраплений газ до Індії через санкції – Bloomberg

Сторони також обговорили посилення співпраці у галузі електроенергетики, зокрема розвиток пропускної спроможності для експорту української електроенергії до країн ЄС та якнайшвидшу розбудову енергетичної інфраструктури між двома країнами. Так, Галущенко проінформував колегу про рішення української влади відкрити квоту на експорт вугілля до Польщі в обсязі 100 тис тонн.

Повідомляється також, що Галущенко зустрівся із директором польського нафтового концерну ORLEN Даніелем Обайтеком. Під час зустрічі обговорювалося посилення співпраці у нафтогазовій сфері, зокрема низка проєктів, готових до втілення. При цьому Обайтек висловив високу зацікавленість ORLEN у розширенні співпраці з українськими компаніями й на інші галузі енергетики, окрім нафтової.

Читайте також: Доходи рф від експорту енергоносіїв впали майже втричі за декілька місяців – Єрмак

Як повідомлялося, раніше заступник міністра енергетики України Микола Колісник та уповноважений уряду Польщі з питань стратегічної енергетичної інфраструктури Матеуш Бергер обговорили співпрацю у ґалузі енергетики. Темою обговорення стали постачання електроенергії, газу, нафти та нафтопродуктів.

Фото: mev.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-