Шмигаль і Трюдо обговорили санкції та створення трибуналу для влади рф

Шмигаль і Трюдо обговорили санкції та створення трибуналу для влади рф

Укрінформ
Прем’єр-міністри України та Канади Денис Шмигаль і Джастін Трюдо обговорили санкції проти російських енергоресурсів і створення трибуналу для притягнення керівництва рф до відповідальності.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль повідомив у Телеграмі.

"Зустрівся в Лондоні з щирим другом України — Прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Подякував за лідерство в підтримці нашої держави, постачання зброї та навчання українських військових. Це вагомий внесок у нашу перемогу", - зазначив очільник українського уряду.

Як повідомляє Урядовий портал, Шмигаль акцентував на жахливих злочинах, скоєних росією в Україні, зокрема в Харківській області, де знайдені катівні та братські могили.

"Україна наполягає на створенні трибуналу, щоб притягнути до відповідальності політичне керівництво рф за всі злочини та звірства, скоєні на нашій землі», — зазначив він.

Прем’єр-міністр України підкреслив, що необхідно посилювати санкції проти російських енергоносіїв до повного ембарго, оскільки агресор продовжує використовувати цей важіль для шантажу і терору. Одним із кроків у цьому напрямку, за його словами, може стати встановлення граничної ціни на російський газ.

"Ще одним прикладом використання енергоресурсів як інструменту терору є захоплення Запорізької атомної електростанції. Єдиним способом запобігти аварії можуть бути скоординовані дії безпекових організацій. Тож ми закликаємо створити міжнародну місію ООН та Європейського Союзу, результатом якої стане повна демілітаризація ЗАЕС та навколишньої території", - наголосив Шмигаль.

Він подякував Канаді за лідерство в підтримці України та за надання військової допомоги. Він підкреслив, що збільшення й пришвидшення поставок зброї підтримає наступ українських військ.

Читайте також: Зеленський і Трюдо обговорили ситуацію на фронті та на Запорізькій АЕС

Шмигаль і Трюдо торкнулися питання післявоєнного відновлення України. Голова українського уряду висловив вдячність канадським партнерам за ухвалення національного законодавства, яке регулює механізм конфіскації російських активів.

"Агресор має платити за свою війну та руйнування. Не лише коштом репарацій, але й конфіскованими активами. Цей принцип повинен лягти в основу майбутньої системи безпеки", - відзначив Прем’єр-міністр України.

За словами Трюдо, мужність України та українців надихають весь світ. Він запевнив, що Канада віддана підтримці відновлення суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України і притягненню російського режиму до відповідальності за його незаконне вторгнення.

Як повідомляв Укрінформ, Україна отримає від Канади 450 млн доларів на газ до опалювального сезону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-