В Україні остаточно заборонили діяльність ОПЗЖ

В Україні остаточно заборонили діяльність ОПЗЖ

Укрінформ
Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду України відхилив апеляційну скаргу проросійської політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» («ОПЗЖ») та остаточно заборонив її діяльність в нашій країні.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба СБУ.

«15 вересня Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду України відхилив апеляційну скаргу проросійської політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» («ОПЗЖ») і, таким чином, остаточно заборонив її діяльність в нашій країні», - йдеться в повідомленні.

Судове засідання з розгляду апеляції партії ОПЗЖ на рішення про заборону її діяльності відбулося у Києві / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

В пресслужбі нагадали, що рішення про заборону функціонування «ОПЗЖ» було прийнято на підставі указу Президента та рішення РНБО. Вони ґрунтувалися на доказах деструктивної діяльності партії, зібраних у межах реагування СБУ на загрози національній безпеці. Йдеться передусім про демонстративну підтримку та популяризацію агресивної антиукраїнської політики рф, як на рівні керівництва, так і рядових її членів. «ОПЗЖ» фактично ретранслювала офіційну позицію країни-агресора щодо України та завдавала значної шкоди інтересам нашої держави. Встановлено причетність провідних функціонерів «ОПЗЖ» до діяльності, що створює реальні загрози національним інтересам, безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України, зауважили в СБУ.

Читайте також: У держвласність передали активи кремлівської бізнес-структури, якою керували «ставленики» ОПЗЖ

Крім того, у відомстві поінформували, що від початку військової агресії слідчі СБУ здійснюють досудове розслідування у 70 кримінальних провадженнях щодо функціонерів партії, причетних до вчинення злочинів у сфері національної безпеки. У межах цих проваджень оголосили про підозру 30 громадянам України, у тому числі, депутатам місцевих рад різних рівнів.

Таким чином, рішення про заборону «ОПЗЖ» є остаточним і не підлягає оскарженню, а притягнення до відповідальності членів партії, які завдавали шкоди інтересам України, триває, наголосили в СБУ.

Читайте також: Верховний Суд остаточно заборонив діяльність «Партії Шарія»

Як повідомляв Укрінформ, в Україні за позовами Міністерства юстиції заборонено діяльність уже 13 проросійських партій. Нині перелік заборонених судом політсил виглядає так: “Русь єдина”, “Опозиційна платформа – за життя”, “Партія Шарія”, “Опоблок”, “Соціалісти”, “Наші”, “Держава”, “Блок Володимира Сальдо”, партія “Справедливості та розвитку”, Соціалістична партія України, “Ліва опозиція”, “Союз лівих сил” та Прогресивна соціалістична партія України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-