Президент Фінляндії закликав рф вивести війська з усієї території України, включно з Кримом

Президент Фінляндії закликав рф вивести війська з усієї території України, включно з Кримом

Укрінформ
Президент Фінляндії Саулі Нііністьо закликав росію вивести війська та військову техніку з усієї території України, включно з незаконно анексованим Кримським півостровом.

Про Нііністьо сказав під час онлайн-включення на другому саміті Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Президент Фінляндії констатував, що за рік від зустрічі на інавгураційному саміті ситуація дуже погіршилася, тому завдання Кримської платформи стали ще важливішими.

Він зазначив, що реакція Фінляндії на повномасштабне вторгнення росії від її початку була чіткою і жорсткою, а політична, економічна, військова та гуманітарна підтримка України – потужною.

«Ця підтримка буде залишатися стільки, скільки буде потрібно. Водночас ми закликаємо росію негайно і безумовно припинити військові дії. Ми закликаємо росію вивести всі війська та військову техніку з усієї території України, включно з незаконно анексованим Кримським півостровом», - сказав Нііністьо.

Звертаючись до Президента Зеленського, він запевнив, що Фінляндія залишається відданою своїм зобов’язанням щодо суверенітету та територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів.

«Підтримка Фінляндією міжнародних заходів, спрямована на відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, залишатиметься. Всі українці, включно з кримськотатарським населенням, повинні мати можливість реалізувати свої права», - зазначив президент Фінляндії.

Читайте також: Боротьба за Крим є частиною боротьби за визволення України - Драгі

Він привітав Україну з отриманням статусу кандидата у члени ЄС і запевнив, що Фінляндія повністю підтримує європейське майбутнє України, а також ті реформи, які вона зобов’язалася реалізувати.

Як повідомлялося, у Києві проходить другий саміт Міжнародної Кримської платформи за участі 60 країн і міжнародних організацій. З міркувань безпеки він проводиться в онлайн-форматі, але деякі представники міжнародної спільноти приїхали в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-