Абсурдна та образлива заява: Верещук прокоментувала звіт Amnesty International

Абсурдна та образлива заява: Верещук прокоментувала звіт Amnesty International

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук зазначила, що доповідь правозахисної організації Amnesty International можна зрозуміти так, що нібито українська армія створює небезпеку для українських громадян.

Про це представниця уряду написала у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Не хочу давати оцінку Amnesty International як організації. Але, заяву вони зробили абсурдну та образливу. Договорилися до того, що майже звинуватили Збройні сили України в створенні небезпеки для цивільних осіб. Їх заяву можна зрозуміти так, що нібито українська армія створює небезпеку для українських громадян», - зазначила Верещук.

Читайте також: Лубінець назвав маніпулятивним та розкритикував звіт Amnesty International

Водночас вона не вважає, що ця правозахисна організація хотіла нашкодити. «Може, це невдалий підбір слів або, може, невдалі акценти. Але, ці заяви звучать як неповага до ЗСУ та до нас – українців. А ми не любимо, коли нас не поважають», - написала глава Мінреінтеграції.

Зрештою, додала вона, українці на своїй території, воюють за свою землю та за майбутнє своїх дітей.

Читайте також: Міноборони звинувачує Amnesty у спотворенні реальної картини злочину росії проти України

Як повідомлялося, в опублікованій у четвер доповіді правозахисна організація Amnesty International заявила, що українські військові у спробі відбити російське вторгнення наражають на небезпеку цивільне населення, створюючи бази і розміщуючи озброєння в житлових районах, у тому числі школах і лікарнях.

В Офісі Президента відреагували на доповідь Amnesty International, заявивши, що життю українців загрожує тільки російська армія, а заяви правозахисників є нічим іншим, як участю в дискредитаційній кампанії росії проти України.

Читайте також: Кулеба - Amnesty International: Не шукайте фальшивого балансу між злочинцем і жертвою

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна не дозволить паплюжити армію та захисників, і назвав неадекватними спроби Amnesty International урівняти неспровоковану російську агресію і український самозахист.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-