Прем’єр Франції пропонує організувати дебати щодо України та створити спецкомітет

Прем’єр Франції пропонує організувати дебати щодо України та створити спецкомітет

Укрінформ
Прем’єр-міністр Франції Елізабет Борн запропонувала депутатам новообраної Національної асамблеї організувати дебати щодо війни в Україні та створити парламентський комітет для зв'язків з цього питання.

Про це повідомляє Le Mond, передає Укрінформ.

“Важливо, щоб національне представництво володіло всією інформацією і могло обговорювати цю важливу тему”, — аргументувала прем’єр-міністр, яка відповідала на запитання депутатів.

Участь у дебатах мають взяти міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню, міністр закордонних справ Катрін Колонна та начальника штабу оборони Тьєррі Буркхард.

За словами Борн, вторгнення росії в Україну 24 лютого - “це конкретні наслідки для наших співгромадян, які, зокрема, пов’язані з російськими заходами у відповідь, а отже, наслідки щодо постачання енергоносіїв і сировини”.

Читайте також: У Франції не підтримали вотум недовіри уряду, який у Національній асамблеї висунули ліві

Прем’єр також запропонувала депутатам віддати шану українцям, мужність і рішучість яких вона високо оцінила. Депутати підвелися і аплодували стоячи.

Як повідомлялося, 24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять опір російським військам.

Читайте також: Франція запропонує партнерам по G20 посилити гуманітарну та фінансову підтримку України

Після початку війни проти росії були запроваджені масштабні санкції з боку світової спільноти.

Фото: Alfonso Jimenez/Shutterstock/SIPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-