Суд заборонив Робітничу партію України

Суд заборонив Робітничу партію України

Укрінформ
Восьмий апеляційний суд Львова заборонив діяльність Робітничої партії України (марксистсько-ленінської), яку Міністерство юстиції вважає проросійською.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Рух ЧЕСНО з посиланням на суд.

Це вже 16-та політична сила, заборонена від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Майно Робітничої партії та всіх її осередків, згідно з рішенням суду, буде передане державі. Але саме рішення ще може бути оскаржене у Верховному Суді.

Розгляд справи відбувся з третьої спроби. Спершу відповідне засідання мало відбутися 23 червня, але його перенесли на 5 липня. Але і тоді розгляд провадження перенесли — тепер уже на 12 липня, зазначають у ЧЕСНО.

З 2015 року керівництво партії намагалося внести зміни до статуту і прибрати марксистсько-ленінські формулювання. Але Мін’юст повернув документи на доопрацювання і таким чином, доки не були погоджені виправлення, діяльність партії була заблокована.

Робітнича партія України була заснована у квітні 2012 року.

У 2015 році проти її очільника Олександра Бондарчука порушили кримінальну справу за підозрою у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України через публікацію у газеті “Робочий клас”, де він був головним редактором. Бондарчук був заарештований і певний час перебував у СІЗО.

Раніше суд уже заборонив 15 проросійських партій.

Читайте також: Суд заборонив Соціалістичну партію України

Як повідомляв Укрінформ, 5 липня Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив діяльність Комуністичної партії України та партії "Щаслива Україна", яку створив ексміністр доходів і зборів Олександр Клименко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-