Посилення підтримки України у протидії росії стало ключовою темою саміту НАТО - ОП

Посилення підтримки України у протидії росії стало ключовою темою саміту НАТО - ОП

Укрінформ
Ключовою темою Мадридського саміту НАТО стало посилення підтримки нашої держави у протидії російській агресії.

Як передає Укрінформ, про це заявив заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква, повідомляє пресслужба ОП.

«Дуже важливо, що в новій Стратегічній концепції Альянс чітко визнав росію агресором і найбільш значною та безпосередньою загрозою для безпеки держав – членів НАТО та всього євроатлантичного простору», – сказав Жовква під час зустрічі із заступником генерального секретаря з питань публічної дипломатії Байбою Браже.

Читайте також: Нова концепція НАТО підтверджує політику відкритих дверей для України

Також на полях Мадридського саміту заступник керівника ОП провів зустріч з головою Парламентської асамблеї НАТО Джеральдом Конноллі. Він висловив подяку за потужну підтримку України з боку Парламентської асамблеї, продемонстровану під час весняної сесії наприкінці травня у Вільнюсі.

Читайте також: НАТО надаватиме Україні допомогу так довго, як це буде необхідно – Столтенберг

«Дуже вдячні за сильні сигнали в декларації Standing with Ukraine, ухваленій Парламентською асамблеєю 30 травня. Вкрай важливо що в цій декларації асамблея закликала уряди та парламенти країн – членів Альянсу продовжувати підтримувати Україну всією можливою допомогою, суттєво наростити постачання необхідного озброєння, зокрема систем ППО, артилерії, протиракетних та протикорабельних систем, а також посилити руйнівні санкції проти росії, включно з повною відмовою від російських енергоносіїв», – зазначив Жовква.

Читайте також: В ОП назвали позитивною для України нову Стратегічну концепцію НАТО

Як повідомлялося, 28-30 червня в Мадриді відбулася зустріч глав держав та урядів НАТО, яку вже назвали «самітом трансформації». Під час зустрічі лідери НАТО погодили нову Стратегічну концепцію Альянсу на наступні десять років, прийняли новий широкий пакет допомоги для України у її протистоянні російському вторгненню, а також дали «зелене світло» процесу входження в Альянс Фінляндії та Швеції.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-