Конституція об’єднує народ на шляху розбудови європейської України — Шмигаль

Конституція об’єднує народ на шляху розбудови європейської України — Шмигаль

Укрінформ
Основоположні принципи, які визначає Конституція, об’єднують український народ на шляху розбудови квітучої, заможної, європейської держави.

Як передає Укрінформ, про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль написав у Телеграмі з нагоди Дня Основного Закону.

"Основоположні принципи, які визначає Конституція України, об’єднують український народ на шляху розбудови квітучої, заможної, демократичної європейської України. Так було, є і буде», - зазначив Шмигаль.

За його словами, Конституція відображає багатолітні прагнення українців жити у правовій демократичній країні, де «людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю».

Читайте також: Конституцію Пилипа Орлика перекладуть українською і передадуть у школи – Зеленський

Ці слова, переконаний глава уряду, для кожного громадянина сповнені особливим змістом. «Ці цінності єднають наш народ у збройній боротьбі проти російського агресора, для якого вони чужі й незрозумілі. Героїзм українців у відстоюванні своїх прав і свобод став прикладом для всього світу», - додав Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 28 червня відзначають державне свято - День Конституції.

Сьогодні виповнюється 26 років з дня ухвалення Основного Закону. Цьогоріч Україна відзначає День Конституції в умовах воєнного стану, запровадженого через повномасштабне вторгнення росії.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-