росія використовує продовольчу кризу для тиску на країни, які запровадили санкції – Зеленський

росія використовує продовольчу кризу для тиску на країни, які запровадили санкції – Зеленський

Відео
Укрінформ
російська федерація використовує продовольчу кризу для тиску на демократичні країни, які запровадили проти неї санкції.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час звернення до країн – учасниць Африканського союзу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Посилаючись на експертні підрахунки, Зеленський зазначив, що від експорту українського продовольства залежить життя близько 400 млн людей у різних країнах світу. Він висловив переконання, якби не російська війна проти України, не було би жодного дефіциту на продовольчому ринку, не було би катастрофічного зростання цін.

«Ця ситуація демонструє, наскільки у світі все пов’язано. Одна війна у Європі, а саме – намагання росії захопити нашу землю, перетворити Україну на колонію росії, стала причиною того, що всюди погіршується доступ до продовольства, зростає загроза голоду», - підкреслив глава Української держави.

Він розповів про заблоковані порти, логістичні проблеми експорту, припинення виробництва добрив, після чого звернувся до представників Африканського Союзу.

«Чи чули ви про це від своїх російських партнерів, з якими ви зберігаєте комунікацію? Чи говорили вони вам саме про це? Я впевнений, вони говорять вам зовсім інші речі. Але насправді їм потрібна ця криза. Вони свідомо її загострюють. Бо вони намагаються використовувати вас і страждання людей, щоб тиснути на демократичні держави, які запровадили санкції проти росії», - зауважив Зеленський.

Читайте також: Африка опинилася в заручниках війни, яку розв’язала росія проти України - Зеленський

Він нагадав, що санкційна політика світу спрямована лише на те, щоб російська федерація припинила намагання перетворити Україну на свого раба.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російська федерація розпочала повномасштабну війну проти України.

У результаті бойових дій та блокади українських морських портів в Україні виявилися заблокованими більше 20 млн тонн зерна, що були призначені для експорту в рамках Всесвітньої продовольчої програми ООН. Низка вразливих країн, особливо в Африці, опинилася перед загрозою голоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-