Голова МЗС Італії розкритикував свою партію через підрив зусиль з підтримки України

Голова МЗС Італії розкритикував свою партію через підрив зусиль з підтримки України

Укрінформ
Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо звинуватив свою партію «Рух 5 зірок» у підриві зусиль уряду з підтримки України в умовах повномасштабного російського вторгнення.

Про це повідомляє Sky News, передає Укрінформ.

Ді Майо наголосив, що італійський уряд має захищати цінності демократії та свободи, і додав, що хоча всі прагнуть миру, президент рф володимир путін веде війну.

Глава МЗС Італії зазначив, що члени його партії «Рух 5 зірок» нападають на нього з «ненавистю» і створюють проблеми для уряду та його репутації серед партнерів з ЄС.

«(Це - ред.) незріле ставлення, яке має тенденцію створювати напруженість і нестабільність усередині уряду», - заявив міністр.

Читайте також: Європа завершила «романтичну еру» відносин з рф

За інформацією телеканалу, 21 червня в італійському парламенті має пройти голосування щодо України, і деякі члени партії «Рух 5 зірок» хочуть обмежити країну у відправленні додаткової зброї Києву.

Як повідомляв Укрінформ, 16 червня Президент Франції Еммануель Макрон, Канцлер Німеччини Олаф Шольц та Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі провели у Києві перемовини з Президентом України Володимиром Зеленським.

Читайте також: Прем’єр Італії: Мир має бути таким, яким його хоче бачити Україна

Лідери наголосили, що Франція, Німеччина, Італія і Румунія підтримують надання Україні статусу кандидата на членство у Євросоюзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-