«Україна стікає кров’ю на ваших очах»: посол Мельник звернувся до уряду ФРН щодо поставок Marder

«Україна стікає кров’ю на ваших очах»: посол Мельник звернувся до уряду ФРН щодо поставок Marder

Укрінформ
Посол України в Німеччині Андрій Мельник вкотре піддав критиці уряд країни за вагання у наданні ЗСУ, які зазнають болючих втрат, броньованої військової техніки, що її вже навіть підготували виробники.

Своє нерозуміння він висловив у Твіттері, повідомляє Укрінформ.

«Шановний уряд…, чому ви відмовляєте українській армії у цих БМП Marder, доступних вже зараз у (концерні) Rheinmetall, тоді як Україна на Донбасі стікає кров’ю на очах?

109 днів російської винищувальної війни. ЧОМУ?», - зазначив посол.

У дописі міститься посилання на статтю у виданні Bild, у якій стверджується, що німецький концерн готовий відправити Україні БМП Marder, які були зняті з озброєння Бундесверу, але відремонтовані та оновлені.

Слід зауважити, що цей концерн не вперше виходить із пропозицією до уряду ФРН передати цю техніку на фронт для ЗСУ, втім, багато тижнів влада не погоджується з цим, вигадуючи натомість різні інші схеми.

Читайте також: Німеччина збільшила імпорт з росії з початку року на 60% - посол Мельник

Мельник є відомим критиком німецької влади, якій дорікає на небажання надавати Україні озброєння або гальмування в реалізації затверджених рішень. Водночас, напередодні посол поінформував, що Берлін таки передасть Україні гаубиці, причому раніше, ніж передбачалося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-