Кіссінджер робить ту саму помилку, що й путін - Клімкін

Кіссінджер робить ту саму помилку, що й путін - Клімкін

Укрінформ
Ексміністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що обговоренню заяви колишнього держсекретаря США Генрі Кіссінджера нині приділяється забагато уваги.

Про це дипломат написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

На його думку, третій день підряд обговорювати те, що сказав Кіссінджер – «це вже занадто».

«Він людина 20 століття і мислить категоріями цинічної політики. Як путін, тільки він з іншого табору. Більше того, Кіссінджер робить ту саму помилку, що й путін - він вірить у держави, але не вірить в людей. путін зверхньо недооцінив нас, українців. Так само Кіссінджер», - зазначив Клімкін.

Читайте також: Українці мають самі вирішувати майбутнє своєї країни – посол Британії

У цьому контексті він висловив переконання, що 21 століття буде століттям людей, а не держав.

«Кіссінджер ніколи не зрозуміє: "вогонь запеклих не пече", дайте йому спокій і робіть, що маєте робити», - закликав ексміністр.

Як повідомлялося, колишній держсекретар США Генрі Кіссінджер заявив під час конференції на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, що Україна має поступитися росії частиною території, а США і Захід — не розраховувати на російську поразку у війні.

Читайте також: Президент про заяви Кіссінджера та NYT: Життя мільйонів українців хочуть обміняти на ілюзію миру

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив у виступі в Давосі, що Україна не піде на поступки путіну, бо стратегія його умиротворення з 2014 року до початку повномасштабного вторгнення вже зазнала провалу і не має шансів на успіх у майбутньому.

Президент Володимир Зеленський у відеозверненні нагадав тим, хто прагне нав’язати Україні необхідність територіальних поступок росії, про невдалі спроби замирити агресора 1938 року, та запевнив, що робить усе, аби світ мав за звичку брати до уваги інтереси України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-