Зеленський зустрівся з головами обох палат парламенту Ірландії

Зеленський зустрівся з головами обох палат парламенту Ірландії

Фото, відео
Укрінформ
Президент України на зустрічі з головою верхньої палати парламенту Ірландії Марком Дейлі та головою нижньої палати парламенту Шоном О’Фарілом подякував Ірландії за підтримку та наголосив на важливості залишатися об’єднаними і продовжувати разом боротися проти тиранії.

Про це повідомляється в Телеграмі глави Української держави, передає Укрінформ.

“Ірландія з перших днів війни допомагає Україні. Вдячний голові верхньої палати парламенту Ірландії Марку Дейлі та голові нижньої палати парламенту Шону О’Фарілу за візит і підтримку суверенітету нашої держави! Важливо залишатися об'єднаними й продовжувати разом боротися проти тиранії”, - ідеться в повідомленні.

В оприлюдненому відео з зустрічі Зеленський подякував Ірландії за підтримку України.

За даними пресслужби глави держави, Зеленський підкреслив, що потрібне посилення скоординованого, єдиного тиску на агресора з боку міжнародних партнерів України, а ключовим на цьому шляху зараз є запровадження шостого пакета санкцій Євросоюзу проти Росії.

«Для нас важливо, щоб Європа й надалі залишалася об’єднаною. У цьому – справжня сила й міцність. Ми продемонстрували це світові, коли наш народ об’єднався проти російської агресії. Так само і об’єднаність Європи важлива не тільки в підтримці України, а й у кроках наступу на Росію, насамперед у санкційній політиці», – сказав Зеленський.

Читайте також: Стефанчук просить Ірландію суворіше дотримуватися санкційного тиску на рф

Президент запевнив, що українці відчувають підтримку Ірландією курсу на приєднання України до Європейського Союзу, та відзначив важливість якнайшвидшого ухвалення всіх відповідних рішень, на які очікує та яких заслуговує український народ.

Глава держави й очільники парламенту Ірландії також обговорили перспективи повоєнної відбудови України.

Зеленський проінформував про відповідну планову роботу, яка вже ведеться, та запропонував Ірландії долучитися до реалізації майбутніх проєктів у межах відновлення нашої країни.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-