Україна відкинула росіян від Києва та Харкова, тож цілком може звільнити Крим та ОРДЛО - Квін

Україна відкинула росіян від Києва та Харкова, тож цілком може звільнити Крим та ОРДЛО - Квін

Укрінформ
Україна вже відкинула російську армію від Києва, Харкова та інших міст, тож цілком можливе звільнення всіх тимчасово окупованих регіонів включно з ОРДЛО і Кримом.

Як передає Укрінформ, про це заявила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін в інтерв’ю «Європейській правді». 

«Україна вже відкинула росіян від Києва, від Харкова. Тож не позбавлене логіки припущення, що вона відкине росіян і з інших окупованих регіонів. При цьому ми, надаючи Україні безпекову допомогу, не обговорювали якимось чином використання наданої зброї щодо Криму та Донбасу, не ставили умов з цього приводу», - сказала Квін.

У цьому контексті вона акцентувала, що США завжди визнавали, що і Крим, і Донбас – це Україна.

«Цей факт матиме величезне значення, коли ми будемо ухвалювати рішення про подальшу підтримку в контексті того, як далеко Україна відкидатиме російську армію. Але рішення про це лишається за Україною», - зазначила дипломатка.

Квін спростувала коментарі, буцімто "США спеціально не надають достатньо зброї, щоб Україна відкинула росіян і перемогла, а дають стільки, щоб їх стримувати та виснажувати".

«Це абсолютна неправда. І найпростіший доказ – той факт, що ви все ж відкинули армію РФ з півночі Києва та з Харківщини. Ми хочемо, щоб ви відкинули армію РФ і на інших напрямах», - зазначила вона.

Квін також наголосила, що США хочуть, щоб Україна перемогла у цій війні, і щоденно працюють над тим, щоб це сталося.

«США вже поставили в Україну більше зброї, ніж будь-яка інша держава, і ми продовжуватимемо це робити», - запевнила Квін.

Як повідомлялося, президент США Джо Байден 9 травня затвердив Закон S. 3522 про ленд-ліз та захист демократії в Україні – 2022, який дозволить задіяти програму прискореної допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-