У ВР вважають, що є шанси до кінця липня остаточно заборонити проросійські партії в Україні

У ВР вважають, що є шанси до кінця липня остаточно заборонити проросійські партії в Україні

Укрінформ
У Верховній Раді вважають, що є шанси, що до кінця липня 2022 року проросійські партії будуть остаточно заборонені в Україні.

Як передає Укрінформ, про це сказала уповноважена Верховної Ради у КСУ, народний депутат з парламентської фракції «Слуга народу» Ольга Совгиря в інтерв’ю «Лівому берегу».

«Ми сподіваємося, що найближчим часом буде заборона судом проросійських партій. Думаю, що такі шанси є (що до кінця липня проросійські партії остаточно заборонять в Україні – ред.)», - уточнила Совгиря.

Вона нагадала, що раніше парламентарії змінили підсудність справ про заборону політпартій на час воєнного стану, - вони наразі підсудні Апеляційному адміністративному суду в апеляційному окрузі, що включає Львів, а не ОАСК.

Читайте також: У Раді виступають за офіційне визначення терміну «рашизм»

«Окрім зміни підсудності, дуже важливо, що ми змінили строки розгляду таких справ. Адміністративна справа про заборону партії вирішується судом першої інстанції протягом місяця після відкриття провадження у справі. Суд апеляційної інстанції також має розглянути справу протягом місяця після відкриття апеляційного провадження», - сказала депутат.

Тобто, як зазначила Совгиря, депутати ВР скоротили строки до місяця у першій інстанції і так само в апеляції.

«Ми сподіваємося, що Львівський апеляційний суд і Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду вкладуться у ці строки. Та ми отримаємо дуже скоро остаточне рішення», - додала вона

Відповідаючи на запитання, коли саме можливе остаточне судове рішення, представниця парламенту у КСУ висловила сподівання, що після підписання закону Президентом України Міністерство юстиції за процедурою подасть позови.

Вона також висловила сподівання, що Мін'юст уже має напрацьовану позовну заяву. «Маю надію, що потім у два місяці максимум ми вкладемося. Якщо не буде апеляції, то заборона проросійських партій буде швидшою», - сказала Совгиря.

Вона також зазначила, говорячи про рішення РНБО про зупинення діяльності проросійських партій, що наразі діяльність цих партій зупинена лише у частині прийняття організаційних рішень та виключення членів.

Читайте також: Зеленський підписав закон про заборону проросійських партій

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл.

ЗСУ, Національна гвардія, Сили територіальної оборони та весь український народ чинять героїчний спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-