Є чотири місця для проведення засідань у разі знищення будівлі Ради – Стефанчук

Є чотири місця для проведення засідань у разі знищення будівлі Ради – Стефанчук

Укрінформ
Народні депутати мають чотири альтернативні точки для проведення засідань у разі знищення будівлі Верховної Ради, що знаходиться в Києві на вулиці Грушевського, 5.

Про це Голова ВР Руслан Стефанчук розповів в інтерв’ю Укрінформу.

«У разі знищення будівлі парламенту ми мали дві точки в Україні, де народні депутати могли б зібратися на засідання. У нас також були пропрацьовані різні маршрути до цих точок. На випадок, якби не було можливості виїхати з Києва, ми мали дві альтернативні точки в столиці, де можна було зібратися та ухвалювати рішення, необхідні українському народові», - зазначив спікер українського парламенту.

При цьому Стефанчук уточнив, що голосування за межами Верховної Ради може відбуватися лише одним способом – руками. За його словами, на такі випадки було підготовлено всі необхідні документи та заготовки протоколів. «Для цього у нас працювала б лічильна комісія. Окрім того, були заготовлені кілька наборів оргтехніки, які мали б супроводжувати Верховну Раду в цьому процесі. Усе необхідне підготували», - додав Голова ВР.

Читайте також: Руслан Стефанчук, Голова Верховної Ради

В Україні з 24 лютого триває повномасштабна війна, яку розпочала російська федерація. У рф неодноразово звучали погрози про наміри знищити центри ухвалень рішень в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-