Україна ніколи не визнає «автономію л/днр» - Зеленський

Україна ніколи не визнає «автономію л/днр» - Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявляє, що Україна ніколи не визнає автономію псевдореспублік днр і лнр після того, як все там було зруйновано росією і вбито десятки тисяч людей.

Про це він сказав в інтерв'ю італійському каналу Rai 1, відповідаючи на питання, чому Україна не погоджується визнати за двома псевдореспубліками на сході України широку автономію, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Широка автономія Донбасу? Там нічого не залишилось. Яка широка автономія? Чого? ...Перед тим, як говорити про той чи інший формат тих територій, не можна було вбивати десятки тисяч людей. Ось в цьому проблема. Вони вбили, все зруйнували і кажуть, щоб давати тепер автономію. Ми ніколи не визнаємо їх автономію", - наголосив Президент.

Він зазначив, що Україна постачає на ту територію воду, розвивала міста і села, які контролювала останні 8 років, а росія усе там зруйнувала.

Читайте також: «Країна кривих дзеркал»: росія створила псевдореспубліки і сама собі призначила «послів» - МЗС

"Вони (псевдореспубліки днр і лнр - ред.) пропонували не широку автономію. Вони визнали території цих так званих республік окремими республіками. І вони не входять до складу рф. Якщо говорити про ту чи іншу автономію, то вона має входити до складу тієї чи іншої держави. А вони визнали їх окремими, відокремили їх. Вони там написали свої конституції ці псевдореспубліки і сказали, що всі території Донецької і Луганської областей їх земля. Але ми там жили, ми все розвивали. А тепер вони кажуть, що це їх земля, і росія визнала їх окремими самостійними псевдореспубліками. І пішла війною, щоб начебто очистити Донбас від нацистів. Перевернули все з ніг на голову. І після цього вони знайшли виправдання своїх нелегітимних кроків", - зауважив Зеленський.

Читайте також: Україна ніколи не визнає Крим частиною рф – Зеленський

За його словами, питання про ту чи іншу автономію ніхто не ставив. "Росія просто пішла війною і потім буде ставити питання про автономію?", - сказав він.

Читайте також: Депортованих на окуповані території українців змушують приймати «громадянство л/днр» - розвідка

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, житлові райони українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-