Венедіктова прогнозує, що екстрадиція Шарія може тривати від трьох місяців до року

Венедіктова прогнозує, що екстрадиція Шарія може тривати від трьох місяців до року

Укрінформ
Процес екстрадиції із Іспанії в Україну підозрюваного у держраді проросійського блогера Анатолія Шарія може тривати від трьох місяців до року.

Про це сказала генеральний прокурор Ірина Венедіктова в ефірі українських телеканалів, передає кореспондент Укрінформу.

«Що стосується Шарія, то він знаходиться у процедурі екстрадиційного арешту і видачі. І що стосується екстрадиції - цей процес дуже довгий завжди. Ми маємо досвід, бо у рік ми проводимо до 100 екстрадицій. Ми запитуємо, нас запитують на видачу… тому можемо розуміти вже, які нас ризики очікують, як буде працювати сторона захисту тощо», - поінформувала генпрокурор.

За словами Венедіктової, сама процедура екстрадиції Шарія буде йти достатньо довго, і при максимально активному процесі це триватиме 3-6 місяців точно.

«А так може бути, ця історія буде рухатися і до року. Для нас важливо, що ми йдемо законним шляхом і йдемо до кінця. Я знаю, що ми робимо все для того, щоб правосуддя було», - сказала вона.

Читайте також: Венедіктова закликала утриматися від емоцій у справі Шарія, щоб не зірвати екстрадицію

Як повідомлялося, 16 лютого 2021 року блогеру Анатолію Шарію було оголошено в Україні підозру за двома статтями КК - ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

На переконання слідчих СБУ, він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Є підстави вважати, що Шарій діяв на замовлення іноземних структур.

22 лютого Шарія було викликано для проведення слідчих дій, але він не з'явився. Згодом його оголосили в розшук.

5 травня в СБУ повідомили про затримання підозрюваного у держзраді Шарія в Іспанії.

Водночас іспанський суд ухвалив рішення про тимчасове звільнення Шарія з-під варти. Однак йому наказали здати паспорт і залишитися в країні. Суд заявив, що тепер в офіційних осіб в Україні є 40 днів, щоб офіційно подати запит про екстрадицію Шарія.

Згодом генпрокурор Ірина Венедіктова повідомила, що ОГП підтвердив Міністерству юстиції Іспанії наміри направити запит на видачу Шарія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-