Литва визнала дії рф в Україні геноцидом

Литва визнала дії рф в Україні геноцидом

Укрінформ
Литва визнала, що дії російської армії в Україні є геноцидом українського народу. 

Як передає Укрінформ, про це Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук повідомив у Фейсбуці.

"Литва визнала дії рф в Україні - геноцидом Українського народу! Дякую Спікерці Сеймасу Вікторії Чміліте-Нільсен та всім депутатам за одноголосне ухвалення цього історичного рішення", - написав він.

Крім того, за повідомленням Голови ВР, у Литві констатують, що росія - "держава, яка підтримує та здійснює тероризм".

"Закликаю весь світ підхопити естафету, щоб пам'ять про масові вбивства українців ніколи не була стерта ворогом!", - наголосив Стефанчук.

Пресслужба литовського парламенту повідомляє, що в зазначеній резолюції Сейм закликав ООН, Європарламент, ПАРЄ, Парламентські асамблеї ОБСЄ та НАТО, парламенти та уряди іноземних держав визнати та переслідувати в судовому порядку геноцид, військові злочини та злочини проти людства, вчинені рф.

Депутати Сейму також виступили за створення Спеціального міжнародного кримінального трибуналу для розслідування та оцінки агресії Росії проти суверенної України і переслідування винних на основі спільних зусиль міжнародної спільноти та відомих в історії прецедентів (Нюрнберг, Токіо, Сьєрра-Леоне, а також інші спеціальні трибунали).

Литовська Республіка братиме активну участь у процесі створення Спеціального трибуналу. При цьому Сейм вважає, що правосуддя здійсниться лише тоді, коли до відповідальності буде притягнуто глав російської держави та інших високопоставлених винних і безпосередніх виконавців.

Читайте також: Арестович каже, що геноцид українців триває: прямо зараз у нас чотири нові Бучі

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Фейсбук Ruslan Stefanchuk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-