Зеленський про агресію рф: весь вільний світ зрозумів, що Україна у цій війні є стороною добра

Зеленський про агресію рф: весь вільний світ зрозумів, що Україна у цій війні є стороною добра

Укрінформ
Насичений візитами іноземних гостей День пам’яті і примирення продемонстрував, що Україна є повноправною частиною вільного світу та обʼєднаної Європи.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Я впевнений, сьогоднішній день (8 травня – ред.) в Україні показав, що ми вже – повноправна частина вільного світу і обʼєднаної Європи. Це – очевидний контраст на фоні московської самотності у злі та ненависті, яку усі побачать завтра (9 травня - ред.)», - сказав Президент.

Читайте також: Зеленський закликав шукати шляхи впливу на тих, хто допомагає рф обходити санкції

Він нагадав, що у суботу Україну з візитами відвідали прем’єр-міністри Канади та Хорватії, президенти парламенту Норвегії та німецького Бундестагу, перша леді США Джилл Байден, а також гурт U2.

Крім того, Зеленський зазначив, що взяв участь в онлайн-засіданні лідерів країн G7.

«Головне, що відчув, – це ще більшу готовність світу допомагати нам. І те, що ми вже досягли історичного результату, бо для усього вільного світу зрозуміло: саме Україна у цій війні є стороною добра. росія ж – програє, бо зло завжди програє», - підкреслив Президент.

Читайте також: Генсек ООН приголомшений бомбуванням школи на Луганщині, де загинули понад 60 осіб

Водночас він зауважив, що російська армія продовжує вбивати і напередодні безумовно важливих днів для будь-якого європейця.

«росія забула все, що було важливим для переможців у Другій світовій війні. Але – Україна і увесь вільний світ нагадають. Так, що потім вже ніхто не забуде. Щоб знову набули своєї ваги дійсно важливі слова – "ніколи знову", – які повторюють по всьому вільному світу щороку в дні памʼяті жертв Другої світової війни», - наголосив Зеленський.

Читайте також: путін зганьбив пам’ять мільйонів загиблих у боротьбі з фашизмом – Трюдо

Нагадаємо: 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок нового етапу восьмирічної війни росії проти України - повномасштабне вторгнення. Відтоді російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет та авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-