Подоляк прокоментував звернення путіна: росіянам потрібна масова психотерапія

Подоляк прокоментував звернення путіна: росіянам потрібна масова психотерапія

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк вважає, що росія та її політична еліта демонструють феномен «об'ємної колективної схибленості» на пропагандистських міфах, тому Україна має провести для росіян сеанс «масової психотерапії».

Таку думку він висловив у дописі на Телеграм-каналі, повідомляє Укрінформ.

«У психіатрії багато що можна пояснити галюцинаціями чи нав'язливими станами. Людина добровільно занурює себе в ці стани й там веде немислимі битви. І хоча психіатрія займається лише індивідуальними хворобливими станами, росія, її політична еліта явно демонструють феномен, скажімо так, об'ємної колективної схибленості на пропагандистських міфах, періодично гуртом впадаючи в стан alucinatio - безглуздої балаканини, публічних марень (офіційний термін)», - зазначив Подоляк.

Читайте також: Подоляк: росія воює лише з Україною, а не з НАТО, і тотально отримує по зубах

У цьому зв'язку він нагадав про чергові «людоїдські заяви», зроблені останніми днями кількома російськими посадовцями. Зокрема, спікер та віцеспікер парламенту володін і толстой заявляли, що «спецоперація має закінчитися лише тоді, коли «російська армія вийде на кордони Польщі»; голова Роскосмосу рогозін погрожував, що рф за півгодини знищить Європу ядерною зброєю, а один з російських депутатів пропонував «убити 2 млн українців, щоб закінчити «спецоперацію».

Читайте також: росія може влаштувати провокації 9 травня - Подоляк каже про загрозу ракетних атак

Та вершиною цинізму, на переконання Подоляка, стало звернення путіна 8 травня, у якому президент країни-агресора заявив, що «сьогодні спільний обов'язок – не допустити відродження нацизму, який приніс стільки страждань людям різних країн».

«Говорить про це не хто інший, як сам батько сучасного російського нацизму. І відразу додає, звертаючись безпосередньо до тих, кого жорстоко й навмисне щодня вбивають російські ракети: «Щиро бажаю українським ветеранам Великої Вітчизняної війни душевної стійкості, доброго здоров'я та довголіття, а всім жителям України – мирного та справедливого майбутнього». Просто ідеальне розщеплення світів», - заявив Подоляк.

Читайте також: Подоляк – про антисемітські заяви лаврова: рф шукає виправдання масових убивств українців

У цьому зв'язку радник очільника ОП висловив думку, що Україна тепер має важливу «психіатричну місію» – провести примусовий сеанс масової психотерапії для росіян.

«Щось на кшталт того, що в старовину називали екзорцизмом, вигнанням диявола», - додав Подоляк.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок нового етапу восьмирічної війни росії проти України - повномасштабне вторгнення. Відтоді російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет та авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-