Глава Бундестагу планує відвідати Україну

Глава Бундестагу планує відвідати Україну

Укрінформ
Глава німецького Бундестагу Бербель Бас має намір здійснити візит до України.

Про це виданню Süddeutsche Zeitung повідомила речниця президента парламенту ФРН, передає Укрінформ.

Бас планує здійснити візит «на запрошення свого українського колеги, щоб вшанувати пам'ять усіх жертв Другої світової війни та провести з ним політичні переговори», зазначили в пресслужбі.

Програма можливого візиту поки що не оприлюднюється. «Такі поїздки вимагають ретельної та інтенсивної координації, також з українською стороною та відповідальними органами безпеки», – зауважила речниця. Вона додала, що планування поїздки триває «з початку квітня», але ж безпекова ситуація постійно змінюється. Зокрема, останніми днями російські ракетні обстріли серйозно порушили рух поїздів і загалом українську залізничну інфраструктуру.

Якщо Бас (представниця Соціал-демократичної партії Німеччини) відвідає Україну ближчими днями, вона стане найвищим німецьким політиком, який це зробить з початку війни.

Читайте також: Зеленський сьогодні поговорив зі Штайнмаєром

Як повідомлялося, у середині квітня Штайнмаєр мав намір відвідати Київ разом із президентами країн Балтії та Польщі, але, за його словами, дістав сигнал про небажаність такого візиту з боку офіційного Києва.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що ні він, ні його Офіс не отримували офіційного звернення щодо візиту федерального президента Німеччини в Україну.

Канцлер і глава МЗС ФРН заявили, що не можуть поїхати до України, доки там не побуває з візитом президент Німеччини.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-