Світ має знайти рішення для відновлення України за рахунок заморожених активів рф – Шмигаль

Світ має знайти рішення для відновлення України за рахунок заморожених активів рф – Шмигаль

Укрінформ
Світова спільнота має знайти рішення для відновлення України за рахунок заморожених російських активів і зробити це стандартом для майбутніх агресорів. 

Про це заявив Премʼєр-міністр Денис Шмигаль в інтервʼю CBS News, повідомляє Укрінформ.

“Якщо росіяни підуть з території України, якщо ми матимемо гарантії безпеки від наших партнерів, якщо ми матимемо змогу відновити нашу країну, використовуючи заморожені російські активи, я гадаю, ми можемо вважати, що війна закінчена, і Україна має перемогу», - сказав він.

Шмигаль додав, що з цього приводу Київ веде переговори зі США та всіма іншими партнерами. На думку Премʼєр-міністра, Україна має бути дуже гарним кейсом для можливих агресій у майбутньому.

«Вони всі мають розуміти, що світова спільнота забере всі їхні активи і заплатить ними країні, яка страждає від цієї агресії… У майбутньому це має бути стандартом», - підкреслив очільник уряду.

Шмигаль окреслив як важливе міжнародне питання, завдання і ціль для всього цивілізованого світу вирішення того, як забрати ці заморожені активи і профінансувати відновлення у випадку з Україною.

Читайте також: Героїчність українців ставлять за приклад інші народи по всій планеті – Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, за словами міністра фінансів України Сергія Марченка, Україна розраховує, що репарації для відновлення її інфраструктури після війни забезпечуватимуться в тому числі із заморожених активів російської федерації за кордоном.

З 24 лютого триває повномасштабне вторгнення в Україну російських військ. На боротьбу з ворогом піднявся весь народ України, який чинить йому потужний спротив.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-