У Раді вважають, що злочини рф потребують створення нового Спеціального трибуналу ООН

У Раді вважають, що злочини рф потребують створення нового Спеціального трибуналу ООН

Укрінформ
Комітет  Верховної Ради України з питань молоді і спорту вважає необхідним невідкладне розслідування військових злочинів та фактів геноциду російської федерації на території України та негайне притягнення винних до відповідальності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

«Комітет з питань молоді і спорту вважає, що обсяг злочинів російської федерації потребує створення нового Спеціального трибуналу рішенням Генеральної Асамблеї ООН, який вже на початку травня має розпочати розслідування і судові засідання, у тому числі шляхом заочного правосуддя», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що спеціальний трибунал має продемонструвати неминучість, невідворотність та швидкість покарання, що має усвідомити кожний російський окупант, що воює на території України, кожний керівник федеральних або регіональних органів влади рф.

Читайте також: «Бог дивиться на місто Марії зверху» - бійці «Азову» показали зруйнований Маріуполь

Депутати наголосили, що на сьогодні загарбник продовжують геноцид українців, не дозволяючи провести евакуацію жінок та дітей, які переховуються в підвалах комбінату «Азовсталі».

«Дії рашистських військ підтверджують дійсні наміри рф, це дії щодо знищення українського народу під час війни росії проти України», - підкреслили в Комітеті з питань молоді і спорту.

Як повідомляв Укрінформ, за повідомленнями Маріупольської міської ради, ще одну величезну братську могилу виявлено на околиці Маріуполя – у селищі Виноградне. На супутникових знімках Planet від 20 квітня розмір масового поховання становить 45 на 25 метрів. Там може бути поховано не менше 1000 вбитих загарбниками маріупольців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-