Зеленський: Не можна втрачати можливості дипломатичного завершення війни

Зеленський: Не можна втрачати можливості дипломатичного завершення війни

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що не можна втрачати можливості дипломатичного припинення війни, але мають бути дотримані вимоги України.

Про це він заявив в інтерв’ю для APNews, повідомляє Укрінформ.

«Ми повинні не втрачати можливості, якщо вони у нас будуть, на дипломатичне рішення цього питання, їх втрачати не можна. Ми не можемо собі дозволити вирішувати за мільйони людей, які хочуть зупинити війну, вирішувати за них і казати: «Ні, ми не готові говорити, тому що це - вбивці», - зазначив Зеленський.

Він підкреслив, що розуміє, наскільки це емоційно складно, що ніхто не хоче в принципі домовлятися з людиною чи з людьми, які катували народ.

Читайте також: Зеленський розповів, як саме Маріуполь впливає на перемовини з рф

«Але якщо ми говоримо не емоційно, хоча це складно, розуміємо, що будь-яка війна повинна закінчитися миром або закінчується мільйонами жертв. І все одно навіть там, де навіть мільйони жертв, усе приходить до миру, до закінчення війни. Саме з цього ми можемо робити висновки: так, ми повинні боротися, але боротися заради життя», - сказав глава держави.

Зеленський переконаний, що люди сприймуть мир, тому що хочуть, аби ця війна закінчилася.

Читайте також: Зеленський розповів, як саме Маріуполь впливає на перемовини з рф

«На наших умовах, умовах незалежності. Умовах України… Так, є люди, кожна сім’я щось втратила. Є люди, які втратили дітей. Я не думаю, що їх задовольнить будь-який мир і на будь-яких умовах і у будь-який час, тому що це велика рана і велика трагедія – втратити близьких і рідних людей», - наголосив Президент.

В Україні 46-й день триває повномасштабне вторгнення восьмирічної війни, розв’язаної росією. Війська російської федерації обстрілюють і знищують ключові об'єкти критичної та цивільної інфраструктури, жорстоко катують і вбивають українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-