Зеленський і Джонсон вважають, що потрібно посилювати антивоєнну коаліцію проти рф

Зеленський і Джонсон вважають, що потрібно посилювати антивоєнну коаліцію проти рф

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав західні країни слідувати прикладу Великої Британії й посилювати тиск на росію, зокрема запровадити ембарго на російські енергоносії та збільшити постачання зброї Україні.

Про це він заявив під час спільної заяви з Прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном у Києві, повідомляє Укрінформ.

«Ми маємо ще більше тиснути на російську федерацію, тиснути дієвою допомогою народу України саме у захисті від рф, тиснути санкціями потужно. Я дякую Великій Британії, яка продовжує ці потужні санкції, постійно нарощуючи пакети. І так само потужно допомагає Україні, посилюючи нашу оборонну спроможність. Інші демократичні західні держави мають слідувати прикладу Великої Британії. Час запровадити повне ембарго на російські енергоносії, збільшити надання нам усієї зброї», - зазначив Зеленський.

Він також поінформував, що спільно в главою британського уряду вважають, що необхідно і надалі посилювати антивоєнну коаліцію.

Глава держави подякував Джонсону за нинішній візит у «надзвичайно напружений, небезпечний, складний» для України час.

«Народ України цінує підтримку Великої Британії на нашому шляху до миру», - сказав Президент.

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у суботу перебуває у Києві.

В Україні 45-й день триває повномасштабна війна. Війська російської федерації обстрілюють та знищують ключові об'єкти критичної та цивільної інфраструктури, жорстко вбивають українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-